torstai 10. syyskuuta 2015

Ruskea peruskastike

Perinteinen suomalainen ruskeaperuskastike

40 g    rasvaa
40 g    vehnäjauhoa
1 litra lihalientä
1/2     suolaa
Mustapippuri, paprikaa, sinappia

- Sulata rasva paistinpannussa.
- Lisää jauhot ja ruskista seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on tasaisen kauniin ruskeaa.
   ( Pannu ei saa olla liian kuuma, etteivät jauhot ruskistu epätasaisesti)
- Jauhojen ruskistuttua, jäähdytä pannua vähän.
- Lisää neste ja mausta kastike


Kassinen ruskea peruskastike

 Rasvaa                                               30   g
 Porkkanaa, sipulia, selleriä paloina  100  g
Tomaattipyreetä                                  30   g
Punaviiniä                                           30   g
Skyta, lihalientä tai fondia, tummaa   0.5 g
Mausteita , timijamia, laakerinlehtiä, kokonaisia valkopippureita, valkosipulia
Täykkelysjauhoa

 Valmistus

-Ruskista juurekset kattilan pohjalla ( saavat  ottaa väriäkin)
-Lisää tomaattipyree ja jatka ruskistamista, kunnes pyree on ruskistunut.
 ( Lisää punaviini ja kiehauta)
- Lisää valmis liemi ja keitä lientä haudutuslämöllä.
- Kuori vaahto ja lissää mausteet.
- Saosta tärkkeiysjauholla.
- Keitä kastiketta noin 1 tunti ja siivilöi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti