Perinteinen suomalainen ruskeaperuskastike
40 g rasvaa
40 g vehnäjauhoa
1 litra lihalientä
1/2 suolaa
Mustapippuri, paprikaa, sinappia
- Sulata rasva paistinpannussa.
- Lisää jauhot ja ruskista seosta hyvin sekoittaen, kunnes se on tasaisen kauniin ruskeaa.
( Pannu ei saa olla liian kuuma, etteivät jauhot ruskistu epätasaisesti)
- Jauhojen ruskistuttua, jäähdytä pannua vähän.
- Lisää neste ja mausta kastike
Kassinen ruskea peruskastike
Rasvaa 30 g
Porkkanaa, sipulia, selleriä paloina 100 g
Tomaattipyreetä 30 g
Punaviiniä 30 g
Skyta, lihalientä tai fondia, tummaa 0.5 g
Mausteita , timijamia, laakerinlehtiä, kokonaisia valkopippureita, valkosipulia
Täykkelysjauhoa
Valmistus
-Ruskista juurekset kattilan pohjalla ( saavat ottaa väriäkin)
-Lisää tomaattipyree ja jatka ruskistamista, kunnes pyree on ruskistunut.
( Lisää punaviini ja kiehauta)
- Lisää valmis liemi ja keitä lientä haudutuslämöllä.
- Kuori vaahto ja lissää mausteet.
- Saosta tärkkeiysjauholla.
- Keitä kastiketta noin 1 tunti ja siivilöi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti