Mihin laitetta käytetään?
Metos Chef 40 on tarkoitettu pullien, leipien, sämpylöiden sekä vastaavien tuotteiden paistamiseen. Chef 40 soveltuu myös ruuan valmistukseen.
Kiertoilmauunissa kypsennys tapahtuu kiertävän kuuman ilman avulla. Suurella nopeudella kieltävä ilma ympäröi ruuan kaikkialta ja saa aikaan tehokkaan ja tasaisen kypsennyksen. Tihettyjen tuotteiden kypsennystä voi edelleen tehostaa käyttämällä kostutusta, joka samalla vaikuttaa ruuan laatuun ja pienentää painohävikkiä. Kts kohta Paistovihjeitä. Uuni on myös varustettu höyrynpoistopellillä liiallisen kosteuden poistamiseksi uunikammiosta.
päivittäinen puhdistus Suihkuta kylmään ( alle +50 astetta )uunikammioon ja Juukun sisäpintaan laimennettua pesuaineliuosta. Lämmitä uuni noin +50 astetta :seen ( ei välttämätöntä),katkaise virta ja anna aineen vaikuttaa n. 15 minuuttia Hankaa palaneita kohtia harjalla tai puhdistushuovikkeella. Vältä teräsvillan käyttöä ja suosi kemiallista puhdistusta mekaanisen sijasta. Naarmutettuun pintaan lika tarttuu entistä helpommin.
Paistinuuni
Metos Chef 220 on tarkoitettu ruuan kypsentämiseen ja ruskistamiseen, Leivontaan sekä valmisruokein kuumentamiseen ja lämpösäilytykseen.
Käyttö Uuni on aina esilämmitettävä paistolämpötilaan ennen varsinaista paistoa. Esilämmityksen tarkoitus on lämmittää uuni kauttaaltaan oikeaan lämpötilaan. Näin taataan paistettavien tuotteiden paras mahdollinen laatu.
- Aseta johteikot paikoilleen
- Kytke uuni päälle pääkytkimestä. Vihreä merkkivalo syttyy.
- Säädä molemmista termostaateista 250astetta, kun kyseessä on täysi täytös kylmäämässä ( Täytön jälkeen lämpötila säädetään halutulle tasolle) pienemmällä samäärällä esilämmitykseen riittää paistolämpötila.
- Luukun ollessa suljettuna uuni pyysyy kauan lämpimänä, vaikka se ei olisikaan toiminnassa.
päivittäinen puhdistus Suihkuta kylmään ( alle +50 astetta )uunikammioon ja Juukun sisäpintaan laimennettua pesuaineliuosta. Lämmitä uuni noin +50 astetta :seen ( ei välttämätöntä),katkaise virta ja anna aineen vaikuttaa n. 15 minuuttia Hankaa palaneita kohtia harjalla tai puhdistushuovikkeella. Vältä teräsvillan käyttöä ja suosi kemiallista puhdistusta mekaanisen sijasta. Naarmutettuun pintaan lika tarttuu entistä helpommin
Uunikammion puhdistuksen jälkeen pyyhi ulkopinnat, nupit ja kädensija.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti