Kasvissarjat
Perussarja on vihreän kasvissalaatin pohjaraaka aineeksi sopiva kasvisryhmä.
Yhdistelmäsarja
yhdisteimäsarja koostuu kahdesta vihreästä lehtikasvisksesta.
Viherpohjat
Viherpohjissa on kahta tai kolmea vihreää kasvista,jotka on sekoitettu yhteen
Tehostevärjätyt viherpohjat
Viherpohjaa voidaan uudistaa panemalta siihen hyvin pientä määriä voimakasta vastaväriä.
Yleisimpiä perussarjan raaka-aineita ovat keräkaali, jäävuorisalaatti, kiinankaali, savoijinkaali, kukkakaali, punakaali, ja erilaiset lehtisalaatit.
Terävaihtoehdot ( mm ) perussarjan raa-aineiden leikkaamiseen
Jäävuorissalaatti Tehoviipaleterä 2, 4,5 tai 10 Pese leikattuna
Kiinankaali Tehoviipaleterä 1,5 ,2 ,4,5 Pese leikattuna, kantaosasta tilee ohuita viipaleita.
Keräkaali Tehoviipaleterä 1, Raastin 3,7 tai 8 Leikkaa kaali 1-2 cm lohkoiksi, Käytäraastinta kovalle talvikaalille, käytäraastinta kesä- ja syyskaalille.
Kukkakaali Raastin 3, 4,5 tai 7, 8 Lopputuloksesta tulee hienojakoinen pehmeä raaste.
Punakaali Tehoviipaleterä 1,5 Leikkaa kaali 1-2 cm lohkoiksi, raastin 3 Lopputuloksesta tulee pehmeä raaste. raastin 4,5 Lopputuloksesta tulee pehmeä raaste. raastin 7 tai 8 Lopputuloksesta tulee iso karkea raaste.
Savoijinkaali Tehoviipaleterä1 Leikkaa kaali 1-2 cm lohkoiksi,Tehoviipaleterä2 cm lohkoiksi,Raastin 7,8 Lopputuloksesta tulee kiharainen pehmeä raaste.
Lehtisalaatit Leikataan käsin Lehtisalaatin solujännitys on kunnossa. Leikkaa salaatit viiltäen.
Yhdistelmäsarja
Yhdistelmäsarja koostuu kahden vihreän lehtikasviksen yhdistelmästä.
Tehoste värjäys
Piristävä lisä vihherpohjiin saadaan käyttämällä tehostevärjäystä, jossa vihreän aineksen lisätään pieni määrä kirkasväristä kasvista. Väri herättää asiakkaan huomion. Jo hyvin vähäisellä määrällä punaista, keltaista tai oranssia väriä saadaan vihreään pohjaan lämpimiä, kirkkaita sävyjä. Lilan sävyillä, viininpunaisilla ja mustalla taas saadaan tummia, kylmiä sävyjä ja syvyyttä. Kun värikkäitä raaka-aineita sekoitetaan toisiinsa, kasvisten värien pitäsi säilyä seoksessa, puhtaan. Runsaasti väriä päästävistä kasviksista huuhdotaan kylmällä vedeltä irrallinen väriaines pois ennen sekoittamista. Leikattu raaka-aine pannaan reikävuokaan ja kylmä. Juokseva vesi lasketaan siitä nopeaasti läpi. Sen jälkeen ylimääräisen veden annetaan valua pois ja raaka-aineet sekoitetaan salaatiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti