torstai 27. elokuuta 2015

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat gluteenitonta

Annoksia                         20  * 2 =     40
Raaka-aineet                    kg
Pohja
Vettä                                 0,200 *2 = 0,400
Jyttejauhoja                      0,240 *2 = 0,480
Gluteenitonta jauhoa        0,060 *2 = 0,120
Öljyä                                0,050 *2 = 0,100

Täyte   
Vettä                                 0,100*2 = 0,200
Puuroriisiä                        0,230*2 = 0,460
Vähälaktoosista maitoa    0,700*2 = 1,400 
 Kananmunia                    0,100*2 = 0,200
Suolaa                               0,014*2 = 0,028
Yhteensä                           1,690*2 = 3,380
Annoskoko                        0,060*2 =0,120   

Sekoita vesi, jauhot ja öljy tasaiseksi tai kinaksi.

Kuumenna vesi. Lisää riisit ja lopuksimaito. Keitä puuroa miedolla lämmöllä, kunnes se saostuu. Jäähdytä puuro ja lisää munat ja suola.

Tee taikinasta jauhojen avulla pötkö ja leikkaa se kahdeksikymmeneksi tasakokoiseksi palaksi palat jauhojen avulla litteäksi ja laita ne muovin alle. Tee piirakkapulikan avulla pohjat tasaisiksi ja pane 45 grammaa täytettä jokaisen pohjan keskelle. Levitä puuro voileipälastan avulla. Rypytä reunat ja paista piirakat 225 astetta kauniin ruskeiksi. Voitele piirakat kuumana voi-vesiseoksella ja anna niiden jäähtyä peitettynä.






Tarjoile piirakat munavoin kera.
        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti