Thai vihreä kana curry
Raaka-aineet 4 annosta
1 rkl öljyä
1-2 sipuli,silputtuna
1,5 kuppia kookosmaitoa
500 g kana
100 g vihreä papuja,pienenniksi,paloiksi leikatuna
150 g peruna, paloiksi leikatuna
6 kaffir limelehteä
1 rkl kalakastiketta
1 tl raastettua limen kuorta
1 tl rehmeää ruskeaa sokeria
1/4 kuppia koriaterin lehtia
Ohjeet valmistusaika 15-30 min
Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannulla. Lisää sipuli ja currytahna ja paista n. 1 min. Lisää kookosmaito ja vesi; kiehauta.
Lisää kanapalat, peruna,pavut ja kaffirlehdet ja sekoita. Anna paistua ilman kantta 15-20 min tai kunnes kana on kypsää. Lisää kalakastike, limemehu ja kuori, sokeri pannulle; sekoita. Ripottele korianterin lehdet kastikkeen päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Paistetut kevätrulleet (20 kpl )
20Taikina riisipaperia ( valmistettu)
150g porkkana suikale
150 g kaali suikale
200 g sika jauha
1 kanamuna
20 g korianteri
20 g valkoisipuli
Öljy (paistettu) 5 dl
Mustapippuri,sokeri,suolaa
Valmistus
Suikaloi kaali,kuori ja raasta porkkana.Kuori ja murskaa valkosipuli. Lisää kanamuna sekoita.
Lämmitä loraus ölyä pannulla, lisää sian jauheliha ja ruskista sian jauhelihaa, lisää kasvikset, pyörittele niitä pannulla, kunnes kaalit ja porkkanat pehmenevät kunnolla. Alä anna niiden ruskistua. Lisää mustapippuri, sokeri, korianteri , maista ja tarkista maku!
Rullaa rulla siten, että nostat kolmion alakärjen täytteen ympärille. rullaa noin 1/4-1/2 kierrosta eteenpäin,tain reunat keskelle ja rulla loppuun. nosta valmis rulla saumapuoli alaspäin kuivumaan ja liimautumaan.
Kaada öljy kasariin tai kattilaan ja lämmitä se 180 asteiseksi. liian kylmä öljy tekee rullista liian lötköjä, koska taikina vain imee öljyä itseensä. liian kuuma öljy kärtsää pinnan, ehkä kypsennä sisusta. Tiedät öljyn olevan valmis, kun tipautat siihen palasen taikinaa ja se nousee iloisesti kuplien pintaan. Voit myös laittaa syömäpuikot pystyyn pohjaa vasten. Jos kuplia muodostuu ja nousee pintaan heti, on öljy sopivan kuumaa.
Keitetty riisi
1) Mittaa riisi kattilaan, lisää vesi ja suola.
2) Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna riisin poreilla hiljalleen 20 minuuttia. Tarkista, että kaikki vesi on imeytynyt riisiin, keitä muuten vielä hetki.
3) Ota kattila liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita riisiin ilmavuutta haarukalla ennen tarjoilua.
Chilli Kastiki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti