Bechamel-kastike eli valkoinen peruskastike (rasvasaostus)
0,060 kg rasvaa0,060 kg vehnäjauhoja
1,000 l maitoa
0,005 kg suolaa
0,0003 kg valkopippuria
Sulata rasva ja sekoita vehnäjauhot rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi.Kuumenna seosta, jotta jauhot kypsyvät. Älä ruskista.
Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä. lisää puolet maidosta seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen, jottei vehnäjauho paakkuunnu. jos vehnäjauho tärkkelys liisteröityy, paakut eivät enää häviä kypsennyksen aikana. lisää loput maidosta ja kypsennä. lisää mausteet. Älä keitä enää, kun suola on lisätty.
Tarkista kastikkeen sakeus ja maku.
Huomaa!
Kun valmistetaan bechamel-kastiketta, jauhoja ei ruskisteta ja nesteenä käytetään maitoa. Vaaleassa kastikkeessa nesteenä käytetään liha-, kala- tai kasvislientä.
Muunnos
Juustokastike 0,150 kg
Tillikastike 0,020 kg
Pinaattikastike 0,200 kg
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti